PYD® sistem za grijanje i hlađenje za bolnice :

Ugodnu atmosferu koju stvara PYD®-sistem za podno, zidno i stropno grijanje i hlađenje dodatno pojačava efekt uštede te tako objedinjuje osjećaj udobnosti sa sigurnošću da ste uštedili novac i energiju, a istovremeno sačuvali i zaštitili dio prirode i Vaše okoline:

 • PYD®-sistem je nevidljiv, jer je montiran u podu, zidu ili stropu
 • PYD®-sistem je zdrav jer ne stvara podizanje prašine i prljavštine kao ventilirajući sistemi, a niske temperature poda više ne uzrokuju poremećenja venoznog sistema
 • PYD®-sistem jeugodan, jer razlika između temperature površine (poda, zida ili stropa) i sobne temperature iznosi samo 1-2 °C, a toplina ili svježina jednakomjerno je raspoređena. Vrijeme reagiranja sistema izuzetno je brzo.
 • PYD®-sistem jesvestran, jer ga možete ugraditi kod novogradnje i sanacije, podžbukno i u suhoj montaži, u kombinaciji sa svim materijalima. Namijenjen je za ugradnju u stambenim i poslovnim prostorima, industrijskim i sportskim halama, izložbenim i prodajnim prostorima, crkvama, plastenicima itd.
 • PYD®-sistem je štedljiv, jer već sa temperaturom polaznog toka od ca. 35 °C možete postići do 135 W/m², a s time temperature do 25 °C ili više, koristeći štedljive izvore energije, kao što su niskotemperaturni kondenzacijski kotlovi, solarni pogoni ili toplinske crpke. Kod podžbukne ugradnje zbog piramidnog oblika PYD®-alumijskih termoploča štedite na količini građevnog materijala, čak do 1 t estriha na 100 m²
 • Površinski sustavi za grijanje i hlađenje su do 50% štedljiviji i dokazano ugodniji
  od radijatorskih ili ventilacionih.

  Plants: Slika 1 0d 10


  PYD®Alutop stropno grijanje i hlađenje

  Plants: Slika 2 0d 10

  Plants: Slika 3 0d 10

  Bolnica, München, Njemačka

  Plants: Slika 4 0d 10

  Plants: Slika 5 0d 10

  Plants: Slika 6 0d 10

   
  Juni 4, 2008

  Novi prospekt za download u pdf formatu

  Download prospekta